InfoKarting

Bacau – etapa a IV-a FRAS – scurta revizie

 

Bacau, Iulie 2019

Antrenamentele decurg bine. Pilotii se pregatesc sub amenintarea unui cod galbel de ploaie. Vantul bate, praful se ridica…pista nu este in cele mai bune conditii: este plina de nisip si impuritati mari care sunt aruncate de rotile pilotilor in toate directiile, iarba este foarte inalta si uscata, in unele zone nu exista vizibilitate. Mai bine zis antrenorii, mecanicii nu isi vad elevii din cauza paielor inalte. Daca derapezi acolo ramai…iarba netaiata si uscata te va impiedica sa tragi kartul inapoi pe pista, carburatorul sigur se va infunda.

Sambata este o zi buna pentru pilotii nostri: Vlad Simota revine in competitia Pufo si isi imbunatateste timpii, iar Andrei Constantin reuseste calificarea in prefinala cu al doilea timp. In prefinala desfasurata sambata reuseste sa isi adjudece cele 25 de puncte. Raul Pop are al doilea timp al grupei KZ si isi pastreaza locul 2 in prefinala.

Duminica ziua este senina, iar toata lumea prezenta (concurenti, mecanici, antrenori, parinti, spectatori) spera ca ploaia sa intarzie. Competitia este stransa. Clasa Pufo: ramanem pe ultimul loc, iar la Kz Raul isi pastreaza locul castigat in prefinala. Clasa Mini este clasa cea mai incrancenata, cu cei mai multi piloti, indarjiti si ambitiosi, cu parinti care nu se lasa mai prejos. Sunt unii parinti care nu se uita pe cine jignesc si cand jignesc si care mai mult sunt sustinuti in aceasta grosolanie de clubul sportiv. Aici nu se tine cont de conflictul de interese, calcam toate regulile doar pentru ca ne permitem atat financiar, cat si ca functie!!!

Andrei este lovit in timpul cursei in mod constant si nu se ia nici o decizie. Destabilizarea prin loviri repetate este accentuata de marea sa greseala: intoarce capul pentru a vedea pozitiile adversarilor. Stie ca acest gest il costa secunde, stie ca in acest sport secundele sunt cele care fac diferenta, dar stresul isi face loc si in mintea lui!

Se decide penalizarea lui cu 10 secunde pentru un incident aparut in zona fara vizibilitate. Pilotul iesit in decor il acuza pe Andrei de lovire. Demonstarm cu o filmare din drona ca nu au avut contact si ca minciuna are intotdeauna picioare scurte. Doar ca el se simte nedreptatit, cedeaza presiunii si in momentul in care un alt concurent il tamponeaza se razbuna copilareste pe el, lovindu-l la randul lui. Dar ce oare sunt ei: copii cu mari ambitii si dorinte.

Termina cursa pe locul 3, doar ca este trimis pe ultimul loc pentru comportament nesportiv! El da este penalizat, dar ceilalti nu: nici pentru loviri repetate, nici pentru acuzatii mincinoase, nici pentru nerespectarea regulamentului. La sfarsitul cursei au locul tot felul de nereguli: de la a nu ramane cu Kartul in spatiul special amenajat timp de 10 min – conform regulamentului -, manevrarea kartului de catre parinti care nu au autorizare de patrundere in spatiile amenajate pentru concurs si pana la decizia de a sari verificarea tehnica la aceasta clasa.

„14.9 În zona de start, zona de pregrila, zona cantarului, zona verificărilor tehnice precum si in zona destinata tragerii la sorti a motoarelor este admisa numai prezenta pilotilor insotiti de maxim 1 mecanic (care sa se poata legitima cu ecuson / pus la dispozitie de organizator in momentul inscrierii)”

Cand dorim sa facem plangere pe linie sportiva (ca apartinatori legali ai concurentului) suntem trimisi de la secretariatul concursului la directorul de cursa, care ne roaga sa asteptam finalul competitiei (chiar daca il avertizam asupra timpului de contestatie). La final suntem sfatuiti sa ne adresam Comisiei Fras contra taxei de 480 Euro. Ne trimit la ultimul apel, ceilalti pasi sunt inexistenti si din pacate graba cu care se desfasoara aceste verificari, plecari, veniri si penalizari ne lasa doar gustul amar al bataii de joc platita.

Vom vedea ce decizie este mai buna pentru echipa noastra!

Pana atunci Andrei ramane pe primul loc in clasament, la o diferenta de 20 de puncte. 

Multumim sponsorilor nostri:
Nova Tech Integrated Solutions – www.novatech.com.ro
RovioColection – www.piese-horeca.ro
Gulstar Racing – www.gulstar.ro
Calatoreste cu Dragos – www.cudragos.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest