Etapa a III-a – ziua 2

Duminica dimineata,ora  09:00 – warm-up-ul claselor este la inceput. Pe marginea pistei emotiile sunt la cote ridicate: parintii, antrenorii, mecanicii si nu in ultimul rand pilotii stiu ca este o zi decisiva. Astazi se decide podiumul fiecarei clase de concurs, dar, totodata, exista si posibilitatea schimbarilor in clasamentul general. La clasa Mini pariurile sunt in floare! Este clasa cu cei mai multi concurenti, care mai de care mai ambitios si mai dornic de victorie.

Dupa ziua de ieri,  in urma abandonului tehnic, pilotul nostru Andrei Constantin pleaca de pe ultima linie a grilei de start. 8 concurenti isi doresc cu ardoare un loc pe podium. Sunt voci care calculeaza punctajele, ordinea la linia de sosire. Andrei crede ca va fi o zi in care el trebuie sa fie foarte atent si foarte perspicace. A mai fost el in situatii critice, a mai incercat depasiri: unele i-au reusit, altele l-au adus de la extaz la agonie, uneori abandonand cursa.

Clasa KZ nu pune probleme pilotului Raul Pop: ii place viteza, ii place in prima linie si e puternic atunci cand conduce plutonul. O singura problema il necajeste si anume toba care a cedat de doua ori in aceste zile de concurs.

Prezentarea pilotilor este un prilej de voie buna pentru toata suflarea participanta la aceasta competitie. Ultimul briefing pentru piloti si cursa poate sa inceapa.

Se da startul la clasa Mini – 3 starturi ratate si inevitabil iesirea de pe pista. Sunt rearanjati, li se traseaza ultimele instructiuni si se pleaca in turul de formare.

Startul este rapid si valid. Dupa primele curbe ale pistei Andrei este deja in pozitia 6.

Pozitia 5 este cucerita dupa doua incercari…e clar ca fiecare isi pazeste pozitia cat de bine poate.

Nu se lasa si ajunge in pozitia 3: de aici toata lumea crede ca acesta va fi clasamentul final. Dar perseverenta si ambitia lui Andrei ne da tuturor o lectie dura atunci cand reuseste sa treaca spectaculos pe pozitia 2.

De aici pariurile sunt facute: distanta fata de locul 1 este maricica, pilotul aflat in aceasta pozitie (Dinu Stroescu) este puternic si ambitios. In turul 10 din 12 Andrei este in fruntea plutonului de 8 concurenti si nimic nu il mai poate face sa dea inapoi.

Victoria adjudecata este demna de admiratie si mandrie pentru noi cei din echipa ACRACING si nu numai.

La cantar este felicitat si chiar mai vechiul lui competitor Octavian Costache ii spune: “Andrei, asta a fost cursa vietii tale!” Nimic mai frumos, mai sincer si mai adevarat!

Lui Raul Pop cursa de KZ nu ii pune probleme, ba chiar daca competitorii lui au probleme el ia in serios aceasta competitie. Isi termina cu succes ascensiunea in clasamentul grupei unde este acum lider! Felicitari Raul! Echipa toata este mandra de cat de bine te descurci la clasa regina – KZ!

 

Multumim celor mai buni antrenori si mecanici:
– Liviu Iulian (Baros)
– Alexandru Banu

Multumim sponsorilor nostri:
Nova Tech Integrated Solutions – www.novatech.com.ro
RovioColection – www.piese-horeca.ro
Gulstar Racing – www.gulstar.ro
Calatoreste cu Dragos – www.cudragos.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest